SOB
May 7th

Kako razmišlja ekipa Cvilimožek ...

“Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš. – Waggerl”

Vprašajte, povejte, poglejte!

Vse, kar vas zanima na temo vzgoje, izobraževanja, igranja, dogodkov, zakonodaje, zdravstva, posebnih potreb, psihologije… na temo otrok starostnih skupin od -1 do +18 dobite na spletni strani: www.cvilimozek.si brezplačno.

Ekipa Cvili Možek (Aleksandra, Katja, Špela, Sašo).

O nosečnosti in prvih letih otrokovega življenja obstaja kar nekaj spletnih strani, ki vsebujejo informacije. A žal redkokatera vsebuje prav vse podatke, ki so za nosečnico ali starše otrok pomembne. O razvoju in vzgoji otroka v osnovni in srednji šoli pa nasploh obstaja zelo malo informacij. Zato je eden od glavnih namenov nove spletne strani www.cvilimozek.si posredovati pomembne informacije o področjih vzgoje naših otrok: pričakovani razvoj, izobraževanja, zdravstvo, igre, dogodki, zakonodaja, razmišljanje o drugačnih otrocih, o nenavadnih situacijah


Splet je čudovit pripomoček za iskanje vseh vrst informacij; pokaže vse zadetke, od strokovnih raziskav pa tja do izkušenj staršev. Nobena od teh pa ni nujno odgovor na vašo dilemo v vaši specifični situaciji. To si želi prav ekipa Cvilimožek. Usposobljena ekipa, ki stoji za ustvarjanjem strani, bo poiskala odgovor, ki ustreza vaši dilemi, težavi, problemu. V primeru, da katere koli informacije iz izbranega obdobja ne najdete na naši strani, jo bomo z veseljem poiskali za vas.

Poudarek spletne strani pa je predvsem na sami vzgoji otrok. Vloga starša ni lahka, kot tudi ni prirojena. Naučiti se moramo, kako jo odigrati in včasih se znajdemo v situaciji, ko enostavno ne znamo ukrepati. Družba od nas pričakuje, da starši poznamo odgovore na vsa vprašanja. Na našem spletnem portalu boste lahko anonimno vprašali, kar vas muči pri vaši vlogi starša. Mi se bomo poglobili v vašo situacijo in vam na podlagi našega strokovnega znanja in osebnih izkušenj poskušali kar najbolje pomagati.

Starši pa velikokrat postanejo starši otrokom, ki imajo, po opredelitvi naše zakonodaje, »posebne potrebe« ali pa se spopadajo s katerim od bolezenskih stanj in motenj. Na www.cvilimozek.si boste našli opredelitve bolezni, motenj in »posebnih potreb«, naše razmišljanje, seznam strokovnih organizacij, ki se s tem področjem ukvarjajo. V kolikor težave, s katero se spopada vaš otrok in tudi vi sami, ni ali pa še ni na naši strani, nam pišite in bomo vsebino dopolnili. Radi bi opozorili na »drugačnost«, razširili znanje in zmanjšali stereotipnosti, ki otežujejo življenja vsem, ki nismo »normalni« in smo s strani družbe diskriminirani in nesprejeti.

V bližnji prihodnosti bomo uvedli tudi rubriko, ki bo vsebovala zgodbe otrok z različnimi izkušnjami (od tistih težkih, travmatičnih pa tudi tja do čisto običajnih, vsakodnevnih). Vsak vaš predlog, mnenje, izkušnja, kritika in prispevek nam bo pomagal, da boste starši, ali tisti, ki bi to radi postali, našli vse, kar bi vam lahko pomagalo pri tej najtežji službi na svetu, ki seveda prinaša tudi najlepše trenutke in srečo.

Otroci so naše največje bogastvo.

V ekipi Cvilimožek si želimo, da bi to dimenzijo imeli možnost izkusiti vsi, ki si tega želijo. Vabimo vas na www.cvilimozek.si.


Podaj svoje mnenje