SOB
May 28th

Gostovanje in domena ...

Vsak, ki razmišlja o postavitvi lastne spletne strani, se zelo kmalu znajde pri teh dveh pojmih. Pod pojmom ‘gostovanje‘ mislimo na spletno gostovanje, to je lokacija na strežniku, kjer se naša stran fizično nahaja. Strežnik za spletno gostovanje lahko nastavimo sami, najlažja pot pa je, da poiščemo najbolj ustreznega ponudnika gostovanja, ki vse to uredi za nas.

Za domeno pa lahko poenostavljeno rečemo, da je to naslov naše spletne strani, katerega uporabniki vpišejo v svoj brskalnik. Zato je pomembno, da je naslov enostaven, zgovoren in pomenski, da si ga uporabniki lahko zapomnijo in ga z lahkoto črkujejo brez napak. Spletni naslov lahko vsebuje črke, številke, pomišljaje in podobne druge znake – ampak zaradi boljše uvrstitve v rezultatih iskalnikov pa je najboljše, da vsebuje ključno besedo našega spletnega mesta ali pa blagovno znamko.

Ste v zadnjih stavkih naleteli na kaj neznanih pojmov in besed? Svetujem, da se odpravite na spletno stran gostovanje in domene, kjer so te pojmi razloženi na enostaven način, primeren popolnemu začetniku. Je tudi na tej strani kakšna nejasnost? Pustite komentar in garantirano se bo našel odgovor tudi na vaše vprašanje.


Podaj svoje mnenje