TOR
Sep 21st

Spartak se vrača ...

Po več kot enoletnem premoru se Spartak vrača nazaj v blogerske vode 🙂

Bloganje

Zakaj, od kje, kako, …?
Točno – zakaj bi Spartak sploh blogal, komu ali čemu na čast?
Razlogov je več:

  1. Na spletu objavit svoje mnenje. Naj bo to le kakšna misel, lahko je pritožba / pohvala, razmišljanje, doživetje ali karkoli podobnega kar se mi zdi vredno omembe. Tako da gre še za en osebni blog – če bo pa komu še všeč ali pa bo dobil kakšno koristno informacijo, potem pa sploh super.
  2. Ponovna objava vsebine iz “starih časov”. Dobre 2 leti sem že pisal svoj blog na naslovu spartak.thinternet.info in z veseljem lahko rečem, da je nekaj objav dobilo presenetljiv odziv – od zgražanj do pohval. Ker pa je domena thinternet.info pred letom in pol potonila v pozabo, se mi zdi škoda, da bi takšne objave ostale le v mojem arhivu. Zato bodo s časom še enkrat objavljene v posebni kategoriji, kot neke vrste arhiv.
  3. Search engine optimization – SEO. Precej časa sem se ukvarjal tudi z optimizacijo spletnih strani za iskalnike, ampak sem tudi to zaradi večih dejavnikov opustil. Sedaj se imam spet namen bolj konkretno poglobit v to čudo – in ker je pa nekje le treba začet, naj bo to kar ta blog, kjer bom pisal o idejah, načrtih in napredku. Mogoče pa kakšen nadobuden internetni guru najde kakšen uporaben nasvet.
  4. Ker je bloganje enostavno fajn. Kot sem napisal malce višje – so zadeve, za katere je vsak posameznik prepričan, da jih je treba javno objavit. Zanimivo pa je to, da je treba med sestavljanjem besedila konkretno premislit, kaj hočemo sploh povedat – s tem razmišljanjem in strukturiranjem pa se nam lahko porodi kakšno novo mnenje, ideja ali odgovor na vprašanje. Kar je pa vse prej, kot pa slabo.

Ok, dovolj za prvo objavo – več v nadaljevanju 🙂


Podaj svoje mnenje