ČET
Jun 21st

Po dolgem premoru spet nazaj ...

Že skoraj eno leto je minilo od zadnje objave na tem blogu. Hja, minili so precej pestri meseci – tako v zasebnem kot tudi v poslovnem življenju. Nenazadnje pa je zadnji čas, da se spet pojavi kaj novega, mogoče celo koristnega 🙂

Če se osredotočim na dogajanje na blogu, je situacija več kot presenetljiva. Obisk strani je sicer malenkost padel, ampak kljub temu je vse prej kot neobiskan. Precej obiskovalcev (dobrih 90% vseh) pride na blog preko iskalnikov, velika večina (preko 85%) preko Googla. Vsi ostali iskalniki (Najdi.si, Bing, ipd…) v tem primeru prispevajo zgolj nekaj % obiska, kar je skoraj zanemarljivo.

Torej, naj bo še tako ‘mainstream’, ampak Google je kot iskalnik še vedno daleč v ospredju. Zato se splača upoštevat njegove napotke in navodila za upravljanje spletnih mest. V zadnjih letih in mesecih se je namreč nekajkrat spremenil njegov algoritem ‘ocenjevanja’ spletnih strani, kar je za nekatere pustilo nič kaj manj kot katastrofalne posledice. Precej strani je za kazen letelo na zadnja mesta v iskalnih rezultatih, nekatere pa so celo romale v pozabo. Google jih je enostavno pobrisal iz svojega seznama spletnih strani (indeksa).

Zakaj?

To bo tema ene od naslednjih objav, da ne bo tale predolga 🙂

Komentarjev 2 to “Po dolgem premoru spet nazaj”

  1. Se že veslim, upam, da nas boš tokrat zapustil za manj časa. :-))))

    Kakšen pa imaš obisk?

  2. Spartak piše:

    Lepo je slišat takšen komentar 🙂

    Obisk pa nanese kar nekaj 100 obiskovalcev, kar za takšen blog ob takšni aktivnosti niti ni tako slabo 🙂


Podaj svoje mnenje